Renovated Japanese barn contains home
and office by Kichi Architectural Design

| 2 comments
 

Japanese studio Kichi Architectural Design has converted a farmyard barn in Ibaraki Prefecture to create a simple home and office featuring exposed wooden ceilings and an angular partition wall (+ slideshow).

Scandinavian Middle renovation by Kichi Architectural Design

Named Scandinavian Middle, the rural house is made up of two separate structures that sit alongside one another. The old agricultural shed now accommodates workspaces, while its neighbour was designed by Kichi Architectural Design to house domestic activities.

Scandinavian Middle renovation by Kichi Architectural Design

The four-storey shed was previously used for storing farming equipment, so it features four-metre-high ceilings.

Scandinavian Middle renovation by Kichi Architectural Design

This allowed the architects to install a mezzanine loft, creating a two-storey workplace for the residents - a pair of designers.

Scandinavian Middle renovation by Kichi Architectural Design

This upper level functions as the main studio, with shelving living the walls and desks facing down onto the floor below.

Scandinavian Middle renovation by Kichi Architectural Design

A meeting area is located on the ground floor, but can also be used as a living room.

Scandinavian Middle renovation by Kichi Architectural Design

A glass door slides back to open the space to the outdoors, but an angular wall sits in between to create some privacy.

Scandinavian Middle renovation by Kichi Architectural Design

"The old doors of the barn have been given a new life to provide an accent for the space," said the architects.

Scandinavian Middle renovation by Kichi Architectural Design

Other new details in the old barn include a wooden staircase and a pair of windows with dark frames. "The lattice windows welcome the trees of the forest into the building, ushering in tranquility," added the architects.

Scandinavian Middle renovation by Kichi Architectural Design
Floor plans - click for larger image

The second structure contains a bedroom and bathroom for the couple. Built-in wardrobes provide separate storage for each resident, while a fuchsia-coloured wall adds a splash of colour.

Scandinavian Middle renovation by Kichi Architectural Design
Section - click for larger image

Photography is by Ippei Shinzawa.

  • Tokyo Architect

    Too bad there are no exterior views.

    • greg

      I agree as it would be interesting to see what they actually started with, especially since we are talking about a farm and older building in Japan?

      Sure looks like another Japanese white box inside, with NEW wooden beams, supports, staircases, etc.