Candy Crush offices are designed
as a cartoon "kingdom"

| 9 comments

Carousel dining tables and trampoline seats are among the cartoonish fittings in the Stockholm offices for King, the company behind popular video game Candy Crush Saga (+ slideshow).

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_6

Created by Swedish design agency Adolfsson & Partners, the offices for interactive game developer King are split over two floors within a large 1940s building located at Sveavägen 44.

The spaces are divided into zones themed around different landscapes, incorporating characters and designs from King games.



Photo by Kristian Pohl
Photo by Kristian Pohl

The agency's aim for the project was to design "a creative office landscape that communicates King's soul, a place that with 'fun' and 'magic' as its watchwords can be called a kingdom".

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_7

"We created a colourful and energy-filled office featuring both humour and intelligent solutions," said Adolfsson & Partners. "This is an office that reflects King – what they create and what they believe in."

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_8

Visitors are greeted at a white, egg-shaped reception desk and directed to the coloured meeting areas by coordinated signage.

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_30

The largest space is called Pavilion Park and is designed as a "party room" to accommodate all of the company's employees at once.

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_3

Green planks cover the walls and form picnic tables in the centre of the space, while booth seating is created inside carousel-like structures.

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_2

Desk spaces around the outside of the lower level are zoned into flexible areas named Magic Forest, Green Hills, Treasure Island, Countryside and Deep Sea – each with its own meeting facilities, private work rooms and relaxation spaces.

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Kristian-Pohl_dezeen_468_5
Photo by Kristian Pohl

Meeting rooms are based on different King games, with their characters displayed as vinyls on the tinted glass walls.

Photo by Kristian Pohl
Photo by Kristian Pohl

"King uses a scrum-based work method and therefore requires a flexible solution for its workstations when the teams change their size and composition, as well as places for both quick stand-up meetings and longer meetings in rooms," said Adolfsson & Partners.

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Kristian-Pohl_dezeen_468_1

The work areas are divided by mobile textile screens shaped like trees, waves and other landscape features depending on the zone they are located in. These help to provide sound insulation along with the grey carpet, which is speckled in different hues from zone to zone.

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_13

Perforated partitions, custom-designed furniture units and other office accessories are also coloured to match their "landscape".

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_19

An internal staircase links the upper and lower floors, located in a communal area called Kingtown that is split over the two levels.

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_24

"The theme is the city with its outdoor life, building sites and street art," said the agency. "A meeting place for everyone and a space for playing, lounging about in the sofas or chillaxing in the giant hammocks."

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_23

More open-plan office space in areas named Sandy Dunes, Mountain Tops and Wild Jungle can be found on the upper floor, which measures around half the size of the storey below.

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_17

Sandy Dunes features desert-coloured partitions and cacti plants, as well as a yellow relaxation room furnished with the Spanish designer Patricia Urquiola's Bandas seating, which is patterned with oversized stitches.

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_20

Elsewhere, a carpentry workshop has walls lined with yellow-painted pegboard, while a library designed for quiet activities is coloured dark green. There's also a games room and a pinball hall for employees to use during their breaks.

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff_dezeen_468_27

"Using King's 200 games for inspiration, we created an environment where all the employees can work and be inspired within a world of games," the designers said. "We didn't build an office – we created a kingdom."

Photography is by Joachim Belaieff unless specified otherwise.

  • Ryan

    Bet it would be scary as heck at night.

  • Pizza with extra Design

    Wow, really Dezeen?

  • dvca

    Sweet God. The only thing missing is the disaffected employee dressed as a clown rampaging through the office with a paintball gun. Carnival of nightmares. A transparently thin veneer of “fun” over generic office space.

  • Shavool

    Sharp increase of Nurofen sales near Candy Crush HQ.

  • M. Vitruvius

    And what exactly are the “intelligent solutions” as mentioned by the designers? Has anyone thought about how it’s going to be, working eight hours a day in this environment? Horrid.

  • Georges

    Everything is awesome !
    Looks like a f****** candy nightmare !

  • Paul

    I would vomit if I had to work there every day.

  • Concerned Citizen

    Kitsch, but not appreciated in any way.

  • Arjay Cee

    Quoth the always-helpful Wikipedia:

    “Including all of 2014, Candy Crush Saga players spent over $1.33 billion on in-app purchases which was a decline from the previous year, since in the second half of 2013 players spent over $1.04 billion.”

    And now we see what a multi-billion dollar success at making Facebook zombies go click-click-click like laboratory rats in a maze translates into in terms of architecture. Blazing technicolor hell, that’s what — a virtual tour of Mickey Mouse’s colon after he’s dined on Donald Duck.