dzn_Karis-by-Suppose-Design-Office-7

Karis by Suppose Design Office

Japanese architects Suppose Design Office have completed a boutique made of cardboard tubes in a Hiroshima shopping centre.

Called Karis, the project features tubes of different lengths suspended in clusters to create 'caves' within the space.

More about Suppose Design Office on Dezeen:

Cloud at Designtide Tokyo (November 2009)
Nature Factory (August 2009)
House in Minamimachi (July 2009)
House in Matsuyama (July 2009)
House in Nagoya (July 2009)
House in Saijo (July 2009)
House in Jigozen (June 2009)
House in Sakuragawa (June 2009)
House in Kamakura (June 2009)

See also: Dezeen's top ten cardboard projects.

The information below is from Suppose Design Office:


karis

This is a boutique project for “karis” in a shopping center in Hiroshima.

The space is for shopping but also for holding events. The concept of the store is space that is changing its view or atmosphere depending on where you are standing, such as caves or limestone caves. At some points the place offers a view to the end of the store, and also it has an area surrounded by the inner partitions. The experience walking through the artificial yet random space would be close to something like walking in nature. The purpose of the design is to offer a new shopping experience that people could see products through strolling in nature.

The materials of the partitions are paper tubes that are strong and easy to work with, and moreover, they are using for tubes to roll up cloths. The tubes are layered randomly as to be uneven surfaces and create arch shapes as partition for the store.

Because of the arches, the store creates various spaces that are irregular and complex, such as caves in nature. The boutique could be used in different way with the unique characteristics of the partitions through a year. We believe that the store would be a chance to find a new and fresh relationship between people and products.