Centre Pompidou's kids' installation mixes pattern, colour and inflatables
Tags:

Search results:

Centre Pompidou's kids' installation mixes pattern, colour and inflatables

To celebrate the Centre Pompidou's 40th anniversary, Paris-based studio GGSV has designed an interactive installation for children in the Galerie des Enfants exhibition space.

To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.

Devised as "a fictional journey into the heart of the National Museum of Modern Art", the immersive event is arranged into three acts that feature a collection of multidimensional sculptures, an inflatable house and a performance by Chinese artist Liu Bolin.

"In response to the Pompidou Centre's invitation to celebrate its 40th anniversary, we had in mind the idea of a home, both welcoming and extravagant, a metaphor for the Centre and its history," said the designers.

To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.

It follows the narrative of two fictional characters, Gellaé and Séphante, who have been walking the halls of the museum's exhibitions and galleries for 40 years.

"By observing works of art that they do not always understand, they have taken the liberty of distorting and appropriating forms, colours and textures in order to build their own world," the designers explained.

The result is a combination of brightly coloured, abstract structures and landscapes that reference artists such as René Magritte, Sol LeWitt, Karel Appel and Salvador Dali, whose work can be found in the Centre Pompidou.

The installation begins in a "surreal garden", where children are invited to assemble a series of freestanding objects that can be arranged and combined interchangeably.

To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.

A central sculpture that looks like a multilayered birthday cake is positioned at its entrance and is decorated with a series of candle-like figurines.

A large inflatable house flanked by two white ducts stands at the foot of the garden – a playful reference to the centre's trademark exterior.  This gives way to a patterned dome that is illuminated by a marbled "skylight".

To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.

"We wanted to offer children a totally immersive environment that they could modify and occupy with their own creations," the designers said.

"We wanted to share with them the pleasure of composing, of creating freely and joyfully."

The second act of the workshop is led by performance artist Liu Bolin, also known as the Invisible Man, who camouflages himself in the environment using a hand-painted outfit.

The outfit used by Bolin is then displayed in the exhibition space and becomes the starting point of various costume games where children are encouraged to camouflage themselves by using patterned garments and photographic projections.

To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.

Taking place in January, the final part of the Galerie Party will see the installation covered completely in white by French artist Morgane Tschiember, in an attempt to evoke the winter months.

Studio GGSV was founded by Paris-based designers Gaëlle Gabillet and Stéphane Villard in 2011. Their association produces a unique expertise that ranges from curatorial projects, scenography, product design, interior design to forecast studies for the industry.

The Centre Pompidou was designed by Richard Rogers and Renzo Piano in 1977, and has seen more than 150 million visitors pass through its doors.

To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.

Following the completion of the Centre Pompidou, Piano, now 79, went on to found Renzo Piano Building Workshop in Paris and Genoa and complete projects that include the Shard and the Chicago Art Institute. Rogers, 84, runs the London-based practice Rogers Stirk Harbour + Partners.

More images

To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.
To celebrate the Centre Pompidou's fortieth anniversary, Paris-based studio GGSV have designed an interactive installation for children in the building's Galerie des enfants exhibition space.