Long House by Bureau de Change

Bureau de Change covers barn-style Cotswolds house with ombré effect charred larch

Architecture studio Bureau de Change has covered a Cotswolds house formed of a pair of interlocking barn-style buildings in stone and larch, which has been charred for a graduated effect.

Long House is comprised of two parallel volumes that appear pushed together so they overlap, merging internally to create a large living space overlooking a patio.

Long House by Bureau de Change

"We took the elongated forms of two 30-metre-long timber chicken sheds as the starting point for the new design," Bureau de Change co-founder Billy Mavropoulos told Dezeen.

The chicken sheds used to occupy the site where the house now stands.

Long House by Bureau de Change

Both barns have been lent a distinctive character by their contrasting finishes, chosen to blend in with the surrounding landscape of the English countryside.

The materials are complimentary but contrasting – one heavier and with fewer openings, the other lighter and more open.

Long House by Bureau de Change

"The front barn has been built in dry stone wall by a local craftsman, chosen not only for its local relevance but also for its mass and muscularity," said  Mavropoulos. "This facade is monolithic, with fewer openings to produce a heavier, solid volume at the front," he added.

"As a counterpoint, the taller barn at the back is clad in a lighter-weight natural larch which has been charred to a deep leathery black at each window recess."

Long House by Bureau de Change

These charred black strips  blend into the facade with ombré-effect edges, running the full height of Long House. The darker areas frame windows at both the ground and first floor levels.

Inside, simple white interiors frame views of both the patio and the surrounding countryside.

Long House by Bureau de Change

The two barns are loosely divided around their functions, and a small annexe sits alongside the main house.

Facing the road, single-storey stone volume houses a bedroom and studio for the artist who owns the house, giving greater privacy at a slight remove from the centre of the home.

Long House by Bureau de Change

To the south, a two-storey, wood-clad volume is occupied by a large living, dining and kitchen area at ground floor with bedrooms and bathroom above.

Where the two meet, a large cut into the lower barn was made to create space for the patio space with a tree planted at the centre. This terrace also cuts slightly into the taller barn, and is lined internally with copper.

Long House by Bureau de Change

Bureau de Change was founded by Billy Mavropoulos and Katerina Dionysopoulou.

The practice has recently completed several other projects in its home city of London, including a concrete extension to a home in Clapham and a mixed-use building in Fitzrovia with a "twisting" brick facade.

Photography is by Gilbert McCarragher.

More images and plans

Long House by Bureau de Change
Site plan
Long House by Bureau de Change
Ground floor plan
Long House by Bureau de Change
First floor plan
Long House by Bureau de Change
Section plan
Long House by Bureau de Change
Section plan
Long House by Bureau de Change
Long House by Bureau de Change
Long House by Bureau de Change
Long House by Bureau de Change
Long House by Bureau de Change
Long House by Bureau de Change
Long House by Bureau de Change
Long House by Bureau de Change