2019 shortlists

Exoskeleton House
by Takt Studio

This renovation of a 1950s brick bungalow by Takt Studio in the foothills of the Illawarra mountains in Australia involves an extension with a sloping roof.

The extension, a timber frame with a steel exoskeleton, abuts the north side of the original house. With views of the surrounding cliffs, the overhanging steel-frame shell also shelters a veranda and deck area. Called Exoskeleton House, the redesign provides adequate storage and flexible spaces for a family, whilst remaining a close relationship with the landscape. Where the roof slopes downwards towards the main house, the slim gap between it and the timber box has been closed with glazing, creating clerestory lighting.

Architect: Takt Studio
Project: Exoskeleton House
Shortlisted for: Residential rebirth project

Headline sponsors

Sponsors

  • Herman Miller logo
  • USM logo
  • Kvadrat logo
  • Clippings logo
  • Native Union logo

Media partners