2019 shortlists

House on the Great Wall
by MDDM Studio

Located in a mountainous area near the Great Wall of China, north of Beijing, this extension transformed a storage space into a four-bedroom house.

The existing structure, built entirely of natural stone, was originally built in the middle of the 20th century as underground storage for fruit trees. The architecture studio has created contemporary minimalist living spaces set amongst aged stone walls. As well as preserving the storage unit's walls that are inlaid with rough chunks of stone, they added windows to give ample access to natural light and views of the hilly terrain. MDDM Studio also connected the rectangular volume to another property that the client owns on the south side of the property, overlooking the roof of the underground storage, to form larger living quarters.

Architect: MDDM Studio
Project: House on the Great Wall
Shortlisted for: Residential rebirth project
Read more: MDDM Studio

Headline sponsors

Sponsors

  • Herman Miller logo
  • USM logo
  • Kvadrat logo
  • Clippings logo
  • Native Union logo

Media partners