2019 shortlists

SolBe Learning Centre
by Supernormal

This early learning centre design by architecture studio Supernormal questions the traditional definition of the classroom, commonly interpreted from US early education code as a room bounded by four walls with an area of 35-square-feet of space per child.

Supernormal reimagines the classroom as distinct zones of activity with specific spatial characteristics that better match the quality and level of activity within them. The space features sculptural volumes wrapped in vibrant wallpaper and open play areas illuminated by speckled daylight.

For the classrooms, the team created sculptural volumes wrapped in colourful, patterned wallpaper. The interiors are fitted with wooden decor, creamy walls and oak flooring. A billowing ceiling was constructed using light-gauge metal framing with an acoustical plaster finish.

Designer: Supernormal
Project: Redefining the Early Learning Environment
Shortlisted for: Civic and cultural interior

Headline sponsors

Sponsors

  • Herman Miller logo
  • USM logo
  • Kvadrat logo
  • Clippings logo
  • Native Union logo

Media partners