2020 results

The Department of Seaweed Installation and Workshops
by Julia Lohmann and Aalto University

Public vote winner for sustainable design of the year: Aalto University professor Julia Lohmann designed a pavilion made entirely of seaweed.

At the 50th World Economic Forum Meeting in Davos, Switzerland, Julia Lohmann's seaweed pavilion encouraged world leaders to make difficult decisions and establish a "do-tank" way of collaborating.

The installation underlined that design can play a major role in realising changes on a vast scale. But we need to redefine design from "we make objects" to "we enable change for sustainability."

The pavilion represents The Department of Seaweed, a community of practice Julia Lohmann founded around the sustainable development of seaweed as a material for making.


Designer: Professor Julia Lohmann
Project: The Department of Seaweed Installation and Workshops
Read more on Dezeen: Aalto University

Sponsors

Media partners