2020 shortlists

Jiunvfeng Study on Mount Tai
by Gad Line+ Studio

Shortlisted for cultural building of the year at Dezeen Awards 2020, Jiunvfeng Study on Mount Tai is a white cloud-like pavilion that overlooks a sacred mountain in China.

Hovering beside the sacred mountain Mount Tai, Jiunvfeng Study is located on a rocky ridge above Dongximen Village in northern China.

The study is attributed to nature in the shape of "a floating cloud hovering in the mountains."

The steel system and the membrane structure are solid, reliable and lightweight, which enables the design to draw the thin and stretching shape with the natural curve on the top of the hill, forming a delicate skeleton.

Architect: Gad Line+ Studio
Project: Jiunvfeng Study on Mount Tai
Read more on Dezeen: Gad Line+ Studio


Dezeen Awards Public Vote 2020
Vote for this project! www.dezeen.com/awards/vote
Voting closes on 12 October.

Sponsors

Partners

Media partners