2021

Living In The Woods: WADV house
by Basil Architecture

BASIL architecture

Basil Architecture transformed a former chalet into an airy house, whereby the volume of the extension was adapted to the positioning of the existing oak trees.

The structure is made of steel and finished with black-oiled wooden cladding and a gold anodised facade. Maintaining a holiday feeling, opening up to the garden as much as possible, as well as creating a captivating spaciousness through the expanding roof shape in contrast to the limited ceiling heights of the existing parts.

The kitchen is situated in between the old and new and forms the transition between day and night functions.


This project has been longlisted in the house interior category of Dezeen Awards 2021.

Designer: Basil Architecture
Project: Living In The Woods: WADV house

Sponsors

  • Dezeen Awards 2021 sponsor Longboard
  • dezeen-awards-2021-sponsor-dodds-and-shute
  • dezeen-awards-2021-sponsor-kingspan
  • dezeen-awards-2021-sponsor-knauf

Media partners

  • dezeen-awards-2021-media-partner-stir
  • dezeen-awards-2021-media-partner-detail
  • dezeen-awards-2021-media-partner-ADF
  • dezeen-awards-2021-media-partner-position
  • dezeen-awards-2021-media-partner-designwire
  • dezeen-awards-2021-media-partner-v2com-newswire