KIZUKI + LIM by Teruhiro Yanagihara

| 3 comments

KIZUKI and LIM by Teruhiro Yanagihara

This beauty salon with faceted walls is located within a hotel in central Singapore, and was designed by Japanese designer Teruhiro Yanagihara.

KIZUKI and LIM by Teruhiro Yanagihara

Designed for Japanese hair-dressing chain LIM (Less Is More), the interior space is divided up into three different zones - reception, cutting and shampooing areas - by the faceted structure.

KIZUKI and LIM by Teruhiro Yanagihara

Movable panels with mirrors on them fold out of the wall in the cutting area and can be moved back to create an open space for events and concerts.

KIZUKI and LIM by Teruhiro Yanagihara

The salon can also double up as a gallery, with a small dedicated space located in the timber reception area.

KIZUKI and LIM by Teruhiro Yanagihara

Photographs are by Choo.

KIZUKI and LIM by Teruhiro Yanagihara

More salons on Dezeen »
See more projects by Teruhiro Yanagihara/Isolation Unit »

KIZUKI and LIM by Teruhiro Yanagihara

Here's some more information from the architects:


Singapore

KIZUKI, the latest branch of the rapidly growing japanese company Less is More is located in the prestigious Raffles Hotel in the center of Singapore.

The very contemporary setting, merged into the large, history-charged space, reflects the spirit of the young japanese stylists, who came to tropically hot Singapore with their 'cool' styles and ideas.

KIZUKI and LIM by Teruhiro Yanagihara

A 'glacier'-like structure dominates the space and separates it into reception, cutting and shampooing area. In the cutting area, large pivotable wings with mirrors fold out of the wall.

When they are closed flush into the wall, the room becomes a spacious location for events and concerts. The timbered reception 'hut', includes a small gallery space that works as a platform for local artist.


See also:

.

MS café by
Wunderteam
Apartment+LIM by
Isolation Unit
Lim Code by
Isolation Unit
| 3 comments

Posted on Tuesday, January 18th, 2011 at 7:19 pm by Catherine Warmann. See our copyright policy. Before commenting, please read our comments policy.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001857394783 Thomas Washington

    This is really beautiful. Super sleek. I love the juxtaposition of the timber reception area and the whitewashed geometry of the cutting area.

  • Nika

    It's a very pleasant interior to visit. Transforming place by moved walls is a genious idea. Very simple and functional.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=564361351 Thi Nguyen

    This is amazing. I love the juxtaposition of the timber and white as well. The timber gives the area more 'warmth'. Love the idea of moving walls, very versatile.