2021

Mountain View
by CAN

Architecture studio CAN has renovated an Edwardian semi-detached house, adding a rear extension informed by Matterhorn Bobsleds Ride at Disneyland.

The deep blue front room retains its Edwardian features with Soanian style building fragments adorning the walls. The new kitchen is made from recycled chopping boards and milk bottle tops.

The ruined back wall of the house reveals the extension, a stage set mountain held up on wafer-thin bright blue trusses. Themes of landscape and mapping creep in with ranging pole and survey marker tiles.

The first floor has been remodelled with the hallway opened to the roof. The structural bones of the roof have been retained and picked out in pastel colours.


This project has been longlisted in the house interior category of Dezeen Awards 2021.

Designer: CAN
Project: Mountain View
Read more: CAN

Sponsors

  • Dezeen Awards 2021 sponsor Longboard
  • dezeen-awards-2021-sponsor-dodds-and-shute
  • Norse Projects
  • dezeen-awards-2021-sponsor-kingspan
  • dezeen-awards-2021-sponsor-knauf
  • Dezeen Awards 2021 sponsor Tom Dixon
  • Kvadrat

Media partners

  • dezeen-awards-2021-media-partner-stir
  • dezeen-awards-2021-media-partner-detail
  • dezeen-awards-2021-media-partner-ADF
  • dezeen-awards-2021-media-partner-position
  • dezeen-awards-2021-media-partner-designwire
  • dezeen-awards-2021-media-partner-v2com-newswire