Phill by Nuca Studio

| 5 comments

Phill by Nuca Studio

Customers can leave their children playing downstairs and dine beside a four metre-high model elephant at this Bucharest restaurant.

Phill by Nuca Studio

Recently completed by Romanian designers Nuca Studio, Phill houses its restaurant on the first floor, while a playground, multi-function hall and café occupy the ground level below.

Phill by Nuca Studio

The elephant stands over the central staircase and appears to be listening to music from a painted-on mp3 player and headphones.

Phill by Nuca Studio

Circular openings create colourfully framed views between rooms, allowing parents to keep an eye on their children.

Phill by Nuca Studio

Other Dezeen stories featuring fun play areas include a series of sculptural trees for a high school and a house complete with slides and a ballpond.

Phill by Nuca Studio

Photography is by Cosmin Dragomir.

Phill by Nuca Studio

Here’s some more information from Nuca Studio:


Phill – Playground & Restaurant in Bucharest by Nuca Studio

Phill is a meeting place designed for the entire family. It has a playground, a multipurpose room and a small café at the ground floor and a restaurant at the second level.

Phill by Nuca Studio

The playground and the multipurpose room are enclosed areas with independent light and acoustic scenarios and they accommodate activities from theater and puppet shows to martial arts and ballet lessons.

Phill by Nuca Studio

In between them the small café communicates visually with the playground through a couple of round openings.

Phill by Nuca Studio

Upstairs, the dining area is an open space directly linked with the lobby.

Phill by Nuca Studio

The functions of the program have their own agenda but at the same time they work closely together therefore the connection of the individual spaces was very important.

Phill by Nuca Studio

In order to link these different rooms, the walls were perforated by transparent openings and a special attention was paid to the stairs design which climb their way to the second floor around a 4 meter tall elephant.

Phill by Nuca Studio

Attempting to be appealing to both children and adults the overall design draws its inspiration from vinyl toy and Manga culture, looking to be engaging and to capture the imagination of all visitors.

Phill by Nuca Studio

The exact formal sense of the ceiling's intricate geometry is open to interpretation as some of the shapes resulted from a meticulous handling of the complicated air duct system alongside the heavy concrete structure.

Phill by Nuca Studio

Project team: Robert Marin, Andrei Rotariu, Mihnea Vieru, Mircea Adrian Mihai

  • alex

    I like the stalactite lights! I've always wanted a giant elephant to watch me eat.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100002109844687 Seda Tuna

    filleri severim :)

  • http://www.melonwall.com Jabradley

    This is so cool! I love how there is the impulse of colour around the holes in the wall that flow off to join a bigger body of colour. The lights are really cool, like your in some weird cave with overal smooth roof.

  • http://dailygrail.com/ Red Pill Junkie

    Ba-Bar? ;)

  • fane se

    uau! so cool! is this in bucharest?! i cannot belive this! :))