Los Soprano by Pedro Scattarella

| 5 comments

Los Soprano by Pedro Scattarella

Spanish architect Pedro Scattarella has completed a pizzeria that looks like a warehouse in Gava, Barcelona.

Los Soprano by Pedro Scattarella

Three-metre-high shipping containers line the walls and integrate shelving displays, cupboards and bathrooms.

Los Soprano by Pedro Scattarella

A bright red tiled bar occupies the ground floor of the restaurant, while warehouse signage decorates the exposed surrounding walls.

Los Soprano by Pedro Scattarella

A staircase leads up to the first floor dining room, which is furnished with wooden packing crates and clashing red and green chairs.

Los Soprano by Pedro Scattarella

We've also previously featured a hotel that looks like a shipping warehouse - take a look here.

Los Soprano by Pedro Scattarella

Here's some more explanation from Pedro Scattarella:


Design brief

This pizzeria/restaurant of Italian food is organized in two plants. The kitchen, open to the view of the clients, is in the access plant.

Los Soprano by Pedro Scattarella

The bar occupies the whole plant and changes its form according to its use (aisle for waiters, table, traditional bar) and a small hall with a view to the outer terrace. On the top plant is the restaurant hall.

Los Soprano by Pedro Scattarella

Design challenges

The kitchen dominates all the access, open and elevated to reinforce the show cooking idea. The pizzero works in an outstanding situation, and like on a stage, his/her cooking is looked at by everybody.

Los Soprano by Pedro Scattarella

In order to join the two plants, we designed one double height in the corner of the building, that marks the main access and it communicates visually with the top plant. The bar, round in center of the space, and the lamp spider (made with Desk lamps) unite the two plants vertically.

Los Soprano by Pedro Scattarella

Design results

It is inspired by the New York harbour warehouses. This idea is sensed from the very moment the customer gets in since a container, the merchandise boxes and the industrial lamps can be seen. Once on the top floor, the customer feels he/she is in a true wharf of merchandise transport.

Los Soprano by Pedro Scattarella

4 real size containers dominate all the hall of the top floor and they are given different uses (office, bathrooms, vip room and exhibition showcase).

Los Soprano by Pedro Scattarella

The waiters furniture is also boxes to transport merchandise. The result is a modern atmosphere that surprises the visitor.

  • francesco

    finally something really different. I like it very much, very industrialist. but warm for the visitor. I like the care of the details

  • Colonel Pancake

    It looks more like a restaurant that is trying unsuccessfully to look like a warehouse.

  • francesco

    I like it. very industrial but very cosy. I like the details…. congrats!

  • xtiaan

    woha! far too many conflicting things going on, clashing both visually and intellectually, and not in a 'this hurts so good' sort of way either..
    Loose the faux 'distressed' surfaces for a start, get your colour palette a bit more cohesive, find some decent fonts and pick a specific period in history to riff off other than 'anything from industrial revolution up until last autumn'

    this is the architectural equivalent of when you go into a shop and theres those jeans you get with the holes already worn in, plus they have been bleached/stonewashed/ then given that coffeedye treatment, then some tastefull screenprinting on it, then some embroidery and a retro label on the waist.

    Id just like a basic pair of well constructed jeans please, Ill wear them in myself…..

  • vesna

    Very good recycling.