Harry Thaler adds mobile furniture and
boxy beds to artists' apartment

| 1 comment
 

Wooden boxes on wheels fold open to reveal beds inside this minimal apartment in Bolzano, Italy, by Harry Thaler Studio (+ slideshow).

Atelierhouse by Studio Harry Thaler

Italian designer Harry Thaler designed the residence, named Atelierhouse, for contemporary art museum Museion as a temporary home for visiting artists and curators.

Atelierhouse by Studio Harry Thaler

One box contains a single bed, which can be folded up against the wall to create more space.

Atelierhouse by Studio Harry Thaler

A larger box contains a double bed that can be opened or closed for privacy if more than one person is staying in the studio apartment at a time.

Atelierhouse by Studio Harry Thaler

Lights hang down inside it, so guests can close the hinged sections for reading, study or relaxation. There's also a wardrobe installed at the rear.

Atelierhouse by Studio Harry Thaler

Thaler said how he wanted to make the beds feel like "little houses in the actual house". He explained: ""The facade of the studio house is made from very cold materials: aluminium and glass. The interior needed warmth."

Atelierhouse by Studio Harry Thaler

The rest of the furniture in the apartment is all made from MDF and includes armchairs, tables, benches and a study desk.

Atelierhouse by Studio Harry Thaler

Most pieces have wheels, so the space can be rearranged if needed.

Atelierhouse by Studio Harry Thaler

A pair of shelving units made from stacked boxes and a lamp with a slender stem complete the space.

  • Businessgypsy

    Small space problems applied to a (relatively) huge interior. No matter, Vlad and I will move in as soon as night falls!