Converted warehouse office by Domaen features sculptural plywood meeting rooms

| 6 comments

A pair of conference rooms are housed within a sculptural glass and plywood volume at the centre of this Los Angeles office, created by California studio Domaen in a converted warehouse (+ slideshow).

The VIL Creative Office by Domaen in Pasadena, CA

Domaen created the interior for Pasadena-based creative agency Conscious Minds, whose clients include Nike, Levis and Red Bull.

The curved, folded, and faceted object forms the centrepiece of the 6,000-square-foot (550 square metres) former warehouse, providing seating and meeting areas, and also incorporating video screens and lighting.

The VIL Creative Office by Domaen in Pasadena, CA

Combining raw plywood and smooth plaster, the architectural element defines the otherwise simple space, and houses two meeting rooms that are partially visible through clear glass walls.

The VIL Creative Office by Domaen in Pasadena, CA

"From the beginning, an emphasis was put on creating an interior for multiple uses and purposes, since as a content and production provider, the client requested a highly flexible space that allows staging scenarios and different team configurations for their client base," the designers said.

The VIL Creative Office by Domaen in Pasadena, CA

"At the same time it was suggested to establish a contemporary architectural leitmotif that would distinguish the studio from common open-plan warehouse offices," they added.

The VIL Creative Office by Domaen in Pasadena, CA

Visitors enter into a lobby and lounge area, where a bench extends from the volume containing one of the conference rooms.



Past the enclosed meeting area is an open production zone, followed by the second conference room.

The VIL Creative Office by Domaen in Pasadena, CA

Plaster and plywood fold up to the ceiling, framing passageways on either side of the object.

A series of glazed offices are located along on wall, while other spaces include a staging area, production and post-production suites, and an editing suite.

The VIL Creative Office by Domaen in Pasadena, CA

Beyond the meeting rooms and private offices, an open studio area allows the agency to shoot photography and video. The space opens to an outdoor terrace.

Photography is by Paul Vu


Project credits:

Architects: Domaen
Principal designers: Axel Schmitzberger, Chris Lowe
Project team: Jessica Ungos, Cooper Ballantine, Justin Tingue
Structural engineer: S&Z Engineering
General contractor: Domaen

The VIL Creative Office by Domaen in Pasadena, CA
Perspective diagram – click for larger image
The VIL Creative Office by Domaen in Pasadena, CA
Floor plan – click for larger image
The VIL Creative Office by Domaen in Pasadena, CA
Sections – click for larger image
  • Miles Teg

    I wonder how may people will fall in and out of that door in the first photo. What a great design!

    • iag

      Or stop using the room altogether because it’s a ply and glass box with poor acoustics?

      • Concerned Citizen

        How do they cope with the smell of plywood?

    • Chris

      What’s wrong with a little threshold action? Everybody is so afraid of ADA, it’s nice to see a project playing with levels a bit.

      • Miles Teg

        If somebody breaks or hurts their ankle I think there is a lot wrong with that particular threshold action. I’m sure there are plenty of projects that found safer and better ways of using level difference.

        Looking good is not enough for a good design in my opinion and I don’t even think this one does. Plywood? Still? Really?

  • Doubtful Dodger

    Looks great but I agree with Miles. There will be quite a few people going arse over tit in their attempts to get to their tedious and no doubt insignificant meetings.