2021

House of Nature
by Revaerk

Anders Rajendiram

Situated on the edge between open park and forest is the Forest Workshop accommodating the teaching of "Nature and Outdoor life” at Silkeborg Folk High School.

As a reference to the forest the use of wood is mandatory - visually as well as constructively. Thus giving the building its distinguished character and atmosphere supporting the scheme of the building.

Furthermore the use of screw pile foundation beneficently allows the building to extend in between the trees of the forest enriching each room with varied views and connections to the forest encouraging activities to float between inside and out.


This project has been longlisted in the civic building category of Dezeen Awards 2021.

Architect: Revaerk
Project: House of Nature

Sponsors

  • Dezeen Awards 2021 sponsor Longboard
  • dezeen-awards-2021-sponsor-dodds-and-shute
  • dezeen-awards-2021-sponsor-kingspan
  • dezeen-awards-2021-sponsor-knauf

Media partners

  • dezeen-awards-2021-media-partner-stir
  • dezeen-awards-2021-media-partner-detail
  • dezeen-awards-2021-media-partner-ADF
  • dezeen-awards-2021-media-partner-position
  • dezeen-awards-2021-media-partner-designwire
  • dezeen-awards-2021-media-partner-v2com-newswire