2021

Recreation Center in Athis-Mons
by graal architecture

Schnepp Renou

Graal Architecture designed a facility for small children in Athis-Mons, France.
The construction of the Jaurès recreation center provided the city of Athis-Mons with an opportunity to equip itself with a facility for small children adapted to open learning methods and at the same time help to reduce the pressures of the towns growing population.

The project was designed as a “basic facility.” Thus, far from being complex and costly, the Jaurès recreation center strove to focus on the economics of the project, carrying out an in-depth survey of the area and local uses to be able to offer an energy efficient, adaptable and sustainable facility to the town of Athis-Mons.


This project has been longlisted in the civic building category of Dezeen Awards 2021.

Designer: Graal architecture

Sponsors

  • Dezeen Awards 2021 sponsor Longboard
  • dezeen-awards-2021-sponsor-dodds-and-shute
  • dezeen-awards-2021-sponsor-kingspan
  • dezeen-awards-2021-sponsor-knauf

Media partners

  • dezeen-awards-2021-media-partner-stir
  • dezeen-awards-2021-media-partner-detail
  • dezeen-awards-2021-media-partner-ADF
  • dezeen-awards-2021-media-partner-position
  • dezeen-awards-2021-media-partner-designwire
  • dezeen-awards-2021-media-partner-v2com-newswire